Farkasok

Hagyományőrző és Ifjúságképző Csoport
Kövess minket a Facebook

Nomád tábori körülmények közötti pótvizsgázás

Törekszünk arra, hogy a tábori kitelepüléseink során legyen közmű (víz, áram) és minimum egy nagyobb esőbeálló, ahol nemcsak mi vagyunk „kényelemben”, hanem a felszerelésünk is elfér. Ennek oka egyszerű: a hétvégét ne az elemekkel való küzdés, hanem a képzés tegye ki. Azonban sokszor előfordul télen is, nyáron is, hogy szándékosan „önellátó” üzemmódba kapcsolunk és teljesen nomád körülmények között tartjuk meg a hétvégét: se közmű, se épített infrastruktúra. A Farkasok állománya képes ilyen körülmények között is feladatokat elvégezni.

A pótbarettvédés és vizsgafelkészítő hétvégénk is a nomád tábori életről szólt. Péntekről szombatra virradóan felhőszakadás, aztán hőség és magas páratartalom.

Az állományból többen nem teljesítették az idei barettvédést, számukra ez volt a pótalkalom: fizikai felmérő, elméleti tesztsor, lövészet (airsofttal) majd menetgyakorlat (20 km) napközben. Mind a két reggel testmozgás, közelharc. Este pedig egy éjszakába nyúló szimulációs gyakorlat kezdődött, aminek során az újoncaink és a főkiképzési ágat teljesítők számára pedig vizsgafelkészítést tartottunk. Vasárnapi nap egy hivatalos, polgári lőtéren fejlesztettük lőkészségünket egy sport- és taktikai lövészet foglalkozás keretében (erről fotókat nem készítettünk, de higgyék el nekünk, hogy ez így volt ;))

Kövess minket a Facebook