Farkasok

Hagyományőrző és Ifjúságképző Csoport
Kövess minket a Facebook

Dupla vizsgáztatás a Mátrában

Két csapat párhuzamosan vizsgázott júliusban a Mátrában. Kihívást jelentett ez nemcsak a vizsgázóknak, de az oktatói csoportnak is, ugyanis amellett, hogy az alapkiképzési ág különböző állomásaira kellett figyelni, időközben egy háromnapos szimuláció zajlott a főkiképzési vizsgán résztvevők és az őket támogató alegység részvételével.

Néhány gondolat egy újonc vizsgázótól:

„Egyértelműen a vizsga volt a képzés legnehezebb része. Fizikailag és mentálisan is végig helyt kellett állni, étel és víz nélkül. Itt jönnek ki igazán a tudásbeli hiányosságok is, ráadásul a stressz miatt sok olyan dolgot is elfelejt az ember, amit egyébként tudott. Összességében azt gondolom, hogy egy igazán férfias próbatétel. Már ahhoz is kellő erő és akarat kell, hogy a vizsgáig eljusson valaki és akkor jön az utolsó, nagy akadály.”

A főkiképzési ág vizsgája egy háromnapos szimulációról, összetett feladatok megoldásáról szólt, bajtársunk rövid beszámolója következik:

„A főkiképzés vizsga teljesen más módon veszi igénybe az embert, itt nem az egyéni fizikai képességeken van a fő hangsúly, hanem az egység feladatának végrehajtásán. A szimulációban részt vevő tűzcsoport irányítása kifejezetten szellemi helytállást igényel. Folyamatosan figyelni az emberek morálját, fizikai állapotát, közben pedig a feladat végrehajtásának minden egyes elemét pontról pontra észben tartani és levezényelni, csak 1-2 óra alvással, kifejezetten megterheli az ember gondolkozó és döntéshozó képességét. Kiváltképp nehézséget okoz ilyen terhelt állapotban az esetleges nem várt eseményekre reagálni, aki helyt tud állni, az az élet más területein is kamatoztathatja az itt megszerzett tapasztalatait.”

A sikeres vizsgák után jutott idő egy kis „wellness”-re is az erdőben csordogáló patak habjai között, ahol persze a közös edzés sem maradhatott el.

Képek a hétvégéről:

 

 

Kövess minket a Facebook