Farkasok

Hagyományőrző és Ifjúságképző Csoport
Kövess minket a Facebook

Képes beszámoló a bakonyi képzési hétvégénkről

Legutóbbi képzési hétvégénket az állomány javarészének kevésbé ismert terepen, a Bakonyban tartottuk. Az elméleti oktatások mellett sor került egy hosszabb, hajnalba nyúló szimulációs gyakorlatra is.

A péntek este, beérkezés után táborépítéssel, majd kötetlenebb beszélgetéssel és szalonnasütéssel zajlott. Az ébresztőt követően, testmozgással kezdtük a napot, majd megreggeliztünk. Ezután szituációs lövészet következett, gyakoroltuk a fegyverrel való mozgásokat, egyénileg és kötelékben, több tüzelési pozícióból lőttünk mellalakra, fejlesztettük technikáinkat az aktív fedezék használatában, fedezék mögül történő tűzvezetésben, majd az egész etapot egy lövészet zárta. Délután elméleti előadások voltak, a kissé ismeretlen területre való tekintettel, terep és tájékozódás tannal kezdtünk, majd a szimulációs gyakorlatra tréningezve, a  művelettervezés fázisairól szólt az oktatás. Megszerzett tudásunk egy részét átültettük a gyakorlatba, ellenséges járőr tevékenység mellett kellett rejtett figyelőt építenünk és az ellenséget megfigyelnünk.

A táborhelyre visszaérve kézhez kaptuk a harcparancsot, mely szerint a baráti területünkre egy ismeretlen, vélhetően katonai gépjármű hatolt be, melyről fényképet is kaptunk. Feladatunk, a nagyjából 5km2-es, részben fedett területen az ellenség felkutatása, információ szerzés, lehetőség szerint hadifogoly ejtése, a gépjármű rombolása. Hosszú tervezést  követően megkezdtük harcjárőri tevékenységünket, a szimuláció alatt lehetőség nyílt gyakorolni a kötelékben való mozgásokat, nyílt és fedett szakaszokon, valamint az épület átvizsgálást is. A magas fűnek köszönhetően rálelünk az ellenséges gépjármű nyomára, majd azt követve még szürkületben megtaláltuk a behatolókat. Hajnal beálltáig figyeltünk és 2 fős közel felderítőt küldtünk. A megfelelő időben rajtuk ütöttünk, sikeresen teljesítettük a feladatot: ropogtak az airsoft fegyvereink. A feladat részletes kiértékelésére csak reggel került sor.

Ismét reggeli tornával kezdtük a napot, majd a szimuláció részeit külön-külön gyakoroltuk világosban: mozgás nyílt terepen, rajtaütés különböző fázisa. A hétvége lezárását követően közösen feldolgoztunk egy kakast, megebédelünk, majd távoztunk.

 

Kövess minket a Facebook