Farkasok

Hagyományőrző és Ifjúságképző Csoport
Kövess minket a Facebook

Ellenséges lázadó bázison ütött rajta a Farkasok alakulata (képes beszámoló)

Finoman szólva is tartalmas volt a legutóbbi képzési hétvégénk, melyen a kevés pihenés mellé rengeteg gyakorlás és képzés társult. A közelharc edzéstől, az egész éjszakás szimuláción át, a speciális alakulatoknál bevett szituációs lövészetig rengeteg hasznos tevékenység jutott az említett két napra.

Induló alapkiképzés 2022 szeptemberében
 Érdeklődés és jelentkezés – farkasok.tabor@gmail.com

A pénteki érkezést és a táborépítést követően eljött a szokásos „gasztroest” és a pihenés ideje. A szombati korai kelést, a reggeli tornát és a reggeli étkezést egy kés- és közelharc edzés követte, melynek keretein belül rengeteg hasznos mozdulatot és emlékezetes, valamint fájdalmas sérüléseket sajátíthattunk el egy, a témában igen jártas oktató közreműködésével.

Az egész délutános szituációs lövészeti képzés egy része speciális alakulatok kiképzésén jelenlévő metodikára épül, ami izgalmassá, valamint kihívásokkal és újdonságokkal telivé varázsolta a már sokat gyakorolt mozdulatokat (airsoft)fegyverrel a kézben.

A kora esti órákban már csak az éjszakai szimuláción volt a hangsúly. A harcparancs ismertetése után nekiláttunk kidolgozni az akció részleteit, ami után neki is láttunk a feladatnak. Egy viszonylag nagy terület felderítése segítségével kellett megtalálnunk az ellenséges erők által ismeretlen helyen felállított tábort, és azon rajtaütni. Hajnal 1-kor meg is pillantottunk egy gépjárművet a bozótosba rejtve, amiből már szinte biztosra tudtuk, hogy jó helyen járunk, a ragyogó holdfény azonban a felderítést sem könnyítette meg, nagyban rontotta az éjjeli rejtőzködés lehetőségeit így csak ólmos lassúsággal tudtunk mozogni, mind a közel felderítés, mind a rajtaütés kivitelezése közben. Az akció azonban ennek ellenére is sikeresnek mondható, hiszen 3:30-kor sikeresen rajtaütöttünk a táboron, likvidáltuk az ellenséges erőket, sőt még térképeket és egy foglyot is sikerült magunkkal vinnünk a baráti vonalak mögé, ahogyan azt a harcparancs is meghatározta. A kivonási pontra már fáradtan, de boldogan értünk a gyorsan és hatásosan kivitelezett, azonban nagy előkészületet igénylő akció miatt.

Hajnal 4 óra környékén sikerült nyugovóra térnünk, azonban így sem lustálkodtunk vasárnap, hiszen néhányak pótbarettvédést teljesítettek, amíg a többiek a reggeli torna után folytatták a nagy ügyességet, fegyelmet és pontosságot igénylő lövészetgyakorlatait. Kora délután még egy lesállás telepítésére is sor került a pótbarettvédés keretében, ami szinte tökéletesen el is lett működtetve a rengeteg gyakorlásnak köszönhetően.

Egy gyors értékelés és táborbontás után ismét fáradtan, de rengeteg új tudással és tapasztalattal térhettünk haza a modern világ által ránk aggatott teendőink közé.

Farkasfalka.com

Kövess minket a Facebook