Farkasok

Hagyományőrző és Ifjúságképző Csoport
Kövess minket a Facebook

Hiúzok – Képzést indítunk lányoknak is

A Farkasok alapvetően egy férfiaknak szóló bajtársias közösség, de időszakosan indítunk képzéseket hölgyeknek is. 2013-2014-es évek utáni szünet után, 2018 márciusában indul a nőkre szabott külön képzésünk, ami öt hétvégét ölel fel. Részletek alább…
A Farkasok alapvetően katonai jellegű, honvédelmi alapismereteket adó, “airsoft military simulator” stílusú képzéseket tart az önként jelentkező fiataloknak szabadidős tevékenységként. Ezeket a képzéseket nagy fizikai és mentális megterhelésként, férfias próbaképpen is szervezzük, mintegy a harcos erő felébresztéséül. A forma a modern harcászat és a 2018-as évben egyre inkább a tradicionális fegyverek (íj, kard, lándzsa stb.) forgatása.

2018-ban azonban 4 év után újra szervezünk nőknek is képzést “Hiúzok” néven. Az első alkalom 2018. március 16-18., aztán utáni áprilisi, májusi, majd augusztusi és szeptemberi hétvégéken. Péntek estétől, vasárnap délutánig. Márciusban még fűtött épületben, melegvizes zuhanyzási lehetőséggel, utána pedig természeti-erdei körülmények között. Helyszín: Budapesthez közeli, tömegközlekedéssel megközelíthető.

A tematika is abszolút a női hivatás köré épül: boldogulás a természetben, ehető növények és állatfeldolgozás, ezek elkészítése a természetben. Elsősegély ismeretek. Rejtőzködés és minimális, önvédelemhez szükséges harceljárások ismerete. Fegyverismeret alapjai és tájékozódás tereptan. Cél egy olyan tudás átadása, aminek elsajátításával az illető képes lesz boldogulni az erdőben, nem esik kétségbe, ha a természetben kell aludnia, képes magát megvédeni, tud sütni-főzni tábori körülmények között…

A képzés önköltséges: útiköltség, szállás (1000-1500 FT/fő/alkalom) és saját élelmezés fedezése mellett. A ruházatot, felszerelést is önmagának állja a jelentkező.

Feltételek:
-Hazafias érzület;
-Minimum 16. betöltött életév (18 év alatt szülői beleegyezés), legfeljebb 35. betöltött életév.
-Fegyelmezett, lelkes hozzáállás;
-Egészséges, minimum átlagos fizikai erőnlét.

Jelentkezési határidő 2018. február 20. 24.00. E-mailben, ide kattintva, pár sor motivációs levéllel és életkor megjelöléssel.

Farkasok – MVSE-airsoft és katonai hagyományőrző szakág

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kövess minket a Facebook