Farkasok

Hagyományőrző és Ifjúságképző Csoport
Kövess minket a Facebook

Képes beszámoló a Farkasok bakonyi képzési hétvégéjéről

A Farkasok továbbra is legalább havonta egy képzési hétvégét tart. A július 26-28-ai hétvégét a Bakonyban töltötték a harcosok és a jelöltek. Péntek estétől vasárnap délutánig tartottak a változatos foglalkozások.

Az éves kiképzési tervnek megfelelően sor került az újoncok lövészeti, elsősegély, harcászati, tereptan tájékozódási és túlélési ismereteinek bővítésére. A fizikai edzés sem maradt el természetesen.

A péntek este a beérkezésről szólt, illetve fontos szellemi és technikai kérdések átbeszélése zajlott a tűz körül, grillezés közben.

A szombat reggel szokás szerint “reggeli tornával” kezdődött, majd étkezés után hegyi terepen történő futás, amit egy tájékozódási gyakorlat követett. Különböző típusú térképen álláspont meghatározása, illetve adott tereptárgy megjelölése a térképen tájoló használatával.


Hol is vagyunk?
Térképek összevetése
Metszés

Szituációs lövészettel, fegyverkezeléssel (airsofttal) és elsősegély ismeretekkel folytatódott a nap, majd harcászati foglalkozások az elméleti, tantermi oktatás után, ismételten terepen.

Gyakorlás, gyakorlás…
Hegyvidéki táj
Pihenőben
Figyelés
Gyönyörködés a tájban

Szombat éjszaka egy szimulációs gyakorlat keretében magasabb szintű ismeretekből tettek vizsgát bajtársak, miközben az újoncok ellenerőt alkottak. Az időjárás igen mostohán alakult: hatalmas mennyiségű esőt hozó vihar, vakító, folyamatos villámcsapásokkal több órán keresztül.

Jön a vihar…

A komfort zóna meghaladását az esőkabát ellenére is az alsónadrágig ázás és a bakancsok tócsává változása segítette elő. A menedékben történő száradás és száraz ruhára váltás kényelmét megtörte a reggeli tapasztalás: visszavenni a jéghideg, nedves bakancsokat és így folytatni a vasárnapot.

Menedékben

A vizsgafeladat értékelése után újra együtt volt az egész állomány. Túlélési ismeretek: vízgyűjtés, víztisztítási módszerek voltak előirányozva ezen napra, pedig vízből nem volt hiány éppenséggel…

Újoncokkal történő beszélgetés
Száradás

A délután földharc edzéssel, erősítő köredzéssel folytatódott. A hétvége utolsó foglalkozása pedig belépő szintű törésgyakorlatok végrehajtása volt: a jártasabbak ököllel, a kezdők kézéllel törtek cserepet, ami szinte mindenkinek sikerélmény volt elsőre.

Dobás
Átfordulással
Befejezéssel

Értékelés után elfáradva, és nem csak zúzódásokkal és sebekkel, hanem élményekkel gazdagabban és jókedvvel töltve távozott mindenki.

Törés
Ököllel

Farkasfalka.com

Kövess minket a Facebook