Farkasok

Hagyományőrző és Ifjúságképző Csoport
Kövess minket a Facebook

Képek a múltból: a kerepesi kiképzőtáborunk

Néhány fényképet mutatnánk be a múltunk egy részéről, a kezdetekből, amikor még egy Kerepesen lévő helyen, a Barber-tanyán tartották a Farkasok a kiképzéseiket.

Nagyon szép és jó emlékek fűznek minket mind a helyhez, mind a kedves tulajdonosokhoz, Springer-Ugró Jánoshoz és feleségéhez. A Barber-tanyát rendelkezésünkre bocsátották több éven keresztül. Nemcsak a Farkasoknak, hanem anyaszervezetünknek, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak is. Cserébe mi a hulladék eltűntetésében segédkeztünk, illetve távol tartottuk és elrettentettük a helyi kiilleszkedett réteget a jelenlétünkkel, hogy ne vastalanítsák teljes mértékben a tanyát… Mi jó szívvel gondolunk vissza erre az időszakra!

Képzéseket tartottunk télen-nyáron, fagyban és rekkenő hőségben, esőben és sárban: a Barber-tanya volt a Farkasok kiképző bázisa. A második otthonunkká vált, nagyon sok bajtársunk itt húzta fel először a bakancsot… Német nyelvi gyerektáborban is segédkeztünk, amit Springer Friedrich alias Ugró János szervezett a tanyájukra. Szívesen tartottunk a legkisebbeknek alaki foglalkozást, közelharcbemutatót, airsoftozást és hatástalanított fegyvereket nézhettek meg.

A gyermekek fegyverkultúrájának megalapozását nem lehet elég korán elkezdeni.
A tulajdonos feleségével Barcsa-Turner Gábor: 2013-as kép, ekkor Barcsa-Turner a HVIM alelnöke (jelenleg társelnöke) és a Farkasok alapítója és parancsnoka.
„Parancshirdetés” 🙂

Képzéseinkről néhány hangulatfotó. Milyen is volt az élet akkoriban (2012- 2014) a Farkasoknál? Megfigyelhető a kezdetleges felszerelés és logisztika mind egyéni, mind csapat szinten. Összehasonlítva a mostani felszereltségünkkel kicsit viccesek is ezek a képek. A múlt hiteles feltárása miatt azonban közzétesszük őket, és azért, hogy mindenki lássa, hogy honnan indultunk. Önerőből fejlesztettük fel az egységünket, lépésről-lépésre, támogatók nélkül…

Szintfelmérő
Készülődés az erőnléti feladatokhoz.
Tesztírás
Harcászati foglalkozás a tanya kerítésénél az újoncoknak. Hogyan kell járőrözni tűzpárban, hogyan kell fegyverrel mozogni és egyebek… Az alapok elsajátítására tökéletesen alkalmas pár négyzetméter is.
Nem hagyunk hátra senkit! Összekötve futunk egy téli estén…

Az első videónk jelentős részét is itt forgattuk: fekvőtámasz teljes menetfelszerelésben, meglepő-robbanó csapdák, késharc, sisakkamerás jelenetek, fegyverek szét- és összeszerelése, tigrisbukfenc a naplementében. A kiképzőbázisunk, a Barber-tanya volt ekkor ténylegesen a farkasodú.

“Aki tehát vallást tesz rólam az emberek előtt, arról majd én is vallást teszek mennyei Atyám előtt, aki pedig megtagad engem az emberek előtt, azt majd én is megtagadom mennyei Atyám előtt.” Mát 10,32-33

Farkasfalka.com

Kövess minket a Facebook