Farkasok

Hagyományőrző és Ifjúságképző Csoport
Kövess minket a Facebook

Farkasok a 100 Katona Emlék- és Teljesítménytúrán

Idén első alkalommal került megrendezésre a 100 Katona Emlék- és Teljesítménytúra, melynek főszervezője tagja bajtársi közösségünknek, így természetes volt, hogy jelen leszünk és támogatjuk a túra létrejöttét. A Farkasok és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom főszervezősége mellett még környékbeli bajtársi szervezetek is támogatták a túrát, úgy mint BS esztergomi klánja, Esztergom Tábori Betyárok, Mi Hazánk Esztergom, Mi Hazánk Ifjai, párkányi hagyományőrzők és nem utolsó sorban MÖM Komárom. A végén még a finom babgulyásból is ehettünk, amelynek elkészültéről helyi patrióta civilek gondoskodtak. Alább képes beszámoló és a Farkasok pont parancsnokának élménybeszámolója olvasható.

Induló alapkiképzés 2022 szeptemberében
 Érdeklődés és jelentkezés – farkasok.tabor@gmail.com

“Amikor előszőr hallottuk, hogy mi készül, már tudtuk, hogy szeretnénk részese lenni. Kirajzolódtak a túra részletei és a legnehezebben megközelíthető helyszínt kaptuk meg mint ellenőrzőpont, egy ismeretlen katona sírjának közvetlen közelében, mely méltó komolysággal ruházta fel a környéket. A helyszín és a körülmények megfelelően tükrözi a Farkasok állóképességét és kitartását.

Túrás tapasztalataink alapján arra jutott egységünk, hogy frissen főtt kávé különlegességgel kedveskedjünk a túrázóknak, mely még jobban esik ilyen gyönyörű természetben, és kellő lendületet biztosít a túra hátralevő részhez.

A túra napján korán érkeztünk a pontunkhoz, hogy az ellátmányt időben fel tudjuk juttatni, illetve a környéken összeszedjük a szemetet. Szerencsérre hamar elkészültünk, és 10-kor már rotyogott a kotyogós.
Míg vártunk a túrázok hadára, természetes menedéket építettünk az út melletti mélyedésbe, mely olyan jól sikerült, hogy sokan egy méterről sem vették észre. A pontunkhoz érkező túrázókat igyekeztünk pár perc maradásra bírni, hogy élvezzék a látványt, és a nyugalmat, mely átjárta a környéket. Nagyon barátságos társaságok, érdekes beszélgetések, visszaemlékezések, nosztalgiázások alakultak ki az ismeretlen katona sírjánál, volt aki mécses gyújtással és néma főhajtással emlékezett az elesett katonákra.

Mi akár 3-szor ennyi túrázóra is fel voltunk készülve ellátmánnyal, így jövőre mindenki hozzon még 2 főt, hogy ne kelljen lehoznunk semmit!

Reméljük jövőre is ilyen szép időnk, és legalább ennyi túrázónk lesz!

Fel a győzelemre!”

Farkasfalka.com

 

Kövess minket a Facebook