Farkasok

Hagyományőrző és Ifjúságképző Csoport
Kövess minket a Facebook

Bakonyi környezetben zajló háromnapos szimuláció és folytatódó újoncképzés

Korunk embere szereti abba a tévhitbe ringatni magát, hogy a modern világgal együtt beköszöntött a soha véget nem érő béke korszaka. Természetesen ez ostobaság és sajnos nem is kell nagyon messzire mennünk valódi ellenpéldáért. Miközben a szomszédban háború zajlik ami bármelyik pillanatban eszkalálódhat kiváló európai (és nem európai) politikai döntések nyomán, addig csak a nem ép elméjű ember  várja ölbe tett kézzel sanyarú sorsát és hagyja magát sodródni az árral.

Egységünk már több mint tíz éve képezi magát honvédelmi vonalon. Ha összehasonlítanánk milyen felszereléssel kezdtük anno és hová jutottunk el mára hatalmas fejlődést érhetnénk tetten. A képeken látható terepjárót például önerőből kezdtük el fejleszteni mindenféle extrákkal, technikai és informatikai eszközökkel. Aki esetleg hozzájárulna a fejlesztéshez és adott esetben ki is próbálná milyen egy „full extrás” terepjáróval közlekedni akár vaksötétben is a felszerelt berendezéseknek köszönhetően az itt tud (katt) tájékozódni a részletekről.

A hétvégén egy háromnapos szimulációra dolgoztunk ki akciótervet. Két erő képviseltette magát, miközben egyik vonalon zajlott tovább az újoncképzés és a tábori élet szimulálása, addig a vizsgát tett állományra feladatvégrehajtás várt. Kiszállítás gépjárművel, éjszakai taktikai előrenyomulás a sűrű erdőben -ahol fokozott vadállomány jelenlétére lehetett számítani-, járőrbázis építése, rejtett figyelő kialakítása, amit aztán egy fél napon keresztül tartó megfigyelés követett. Miután alaposan felmérték a tábori életet szimuláló oktatói- és újoncállomány bázisát, kidolgozták a rajtaütés akciótervét a megszerzett információk tükrében. Azt sikeresen végre is hajtották a technikai követelményeket, illetve az időkeretet betartva. Nem hiába szajkózzuk, hogy a gyakorlás mindennek az alapja, ez meg is mutatkozott a végrehajtás során.

Kiértékelés után lelki nyugalommal tértünk haza, hogy képességeink és tudásunk frissen tartása és fejlesztése révén nem hagyjuk magunkat belesüppedni abba a morálba, amit ma a modern ember produkál.

(Farkasfalka.com)

Kövess minket a Facebook