Farkasok

Hagyományőrző és Ifjúságképző Csoport
Kövess minket a Facebook

A Farkasok háziversenyében nem volt könnyű nyerni

Egész áprilisban versenyzett a Farkasok egész állománya: online táblázatban vezették a teljesítéseket, így naponta kellett komoly eredményeket elérni. A pontozott versenyszámok: fekvőtámasz, guggolás, hasprés, húzódzkodás, futás és plank. A nyertes 12000 fekvőtámaszt, majdnem ugyanennyi guggolást és hasprést, 500 húzódzkodást, 105 km futást és 64 percnyni plankot tudhat maga mögött.

Természetesen voltak kiugró eredmények. Valaki egy hónap alatt 122 km-t futott, vagy valamelyik bajtársunk 1864 húzódzkodást csinált meg egy hónap alatt. Átlagosan napi 300 fekvőtámasz-hasprés és guggolás született, 3 km futással, 40 húzódzkodással, 2-3 percnyni plankkal (természetesen a szabályos végrehajtást és a becsületes számolást is az egyénre bíztuk). Nyerni csak úgy lehetett tehát, ha összességében ezek felett teljesített valaki.

Külön kihívást jelentett, hogy sokan fizikai munka mellett teljesítettek ilyen szépen: sok bajtársunk éppen építkezik, vagy erdészeti munkákat végez (fakivágás), de a kiváló harcosok így sem adták fel és nem akartak lemaradni a „bushido járásában” (harcosok útjában)! Sokan a meglévő edzéstervük mellett (súlyzós, harcművészeti ágak stb.) csinálták becsülettel a pontozásos versenyt is – a különböző versenyszámok pontozása súlyozott volt, tehát mindegyik versenyszámban elért ismétlés más-más súllyal került beszámításba, ám az egyéni, külön edzések nem kerültek pontozásra. Az sem volt mellékes körülmény, hogy a verseny jelentős része egybeesett a keresztényi böjti időszakkal, és sokan böjt mellett, a húst és egyebet megvonva teljesítettek ilyen kiválóan.

Az első helyezett egyéni táblázata

A verseny azért is volt kihívás, mert külön stratégiát kellett kidolgoznia mindenkinek: hogyan osztja be az idejét, mikor tart pihenőnapot, melyik nap mire fókuszál jobban. Az biztos, hogy a mezőny elején küzdők folyamatos izomlázzal küzdöttek és a végére az elején teljesített ismétlési számokat is külön kihívás volt teljesíteni. A legtöbben a heti 1 pihenőnapot választottuk, de ilyen intenzív terhelés mellett ez kevésnek bizonyult.

A Farkasok számára elő van írva a napi 100 fekvőtámasz, guggolás és hasprés teljesítése a heti két-három 4-6 km-es futással. Látszott, hogy aki ezt komolyan veszi, könnyebben teljesített a versenyen. Külön motivációs tényező volt, hogy láttuk egymás teljesítéseit minden nap (és az aktuális helyezésünket a táblázatban), így előfordult, hogy lefekvés előtt rápillantva a táblázatra inkább fennmaradtunk egy-egy órára edzeni, hogy ne kerüljünk másnapra behozhatatlan hátrányba. Az sem volt ritka, hogy valaki csak azért kelt jóval korábban, mert nem ért volna rá aznap edzeni.  Az első 4 helyezett folyamatosan holtversenyben volt.

A díjazás is különlegesre sikerült: mindenki felajánlott valamit, amit az első 3 helyezett között oszt szét a parancsnokság, illetve született egy egyéni díjazott is.

Döntés született róla, hogy ezt a versenyt évi egyszer, minden év elején megtartjuk, mert jótékony hatással van az általános erőnlétre.

Fel a győzelemre!

Farkasfalka.com

Kövess minket a Facebook