Farkasok

Hagyományőrző és Ifjúságképző Csoport
Kövess minket a Facebook

Részletek az induló, őszi alapkiképzésünkről

A Farkasok 2011 óta létező katonai hagyományőrző, bajtársi és ifjúságképző alakulat. Bővebben rólunk, hogy kik vagyunk, mit képviselünk és mit csinálunk IDE KATTINTVA OLVASHATÓ. A honlapunkon megtalálhatóak a korábbi képzéseinkről szóló képes-videós beszámolók. Alább az induló őszi képzés részletei olvashatóak.

Hol lehet jelentkezni és hogyan? A képzésre jelentkezni itt lehet: Farkasok.tabor@gmail.com augusztus 15-éig.
Név, születési év és lakhely (település) megjelölésével. Esetleges katonai tapasztalatok részletezésével és hogy miért is szeretnél a képzésen részt venni.

Életkori határ van-e?
16. betöltött életév. Felső korhatár a 40. életév.

Mit lehet tanulni a képzésen?
Alapvetően katonai ismereteket, de olyan formában, mint egy harcművészeti iskolában. Van túlélés, tereptan- és tájékozódás, fegyverismeret (legálisan, engedély nélkül tartható eszközökkel), harcászat (airsoft), elsősegély, sok-sok fizikai-erőnléti gyakorlat és még sorolhatnánk. De a legfontosabb, hogy megtapasztalod a határaidat, tisztában leszel gyengeségeiddel és erősségeiddel – ez egy önismereti kurzus is egyben.

Mennyi időt vesz igénybe a képzés?
Az alapkiképzés 6+1 hétvége. Minden hónap 3. vagy utolsó hétvégéje. Péntek esti beérkezéssel, vasárnap kora délutáni távozással. A 6 hétvége képzés, +1 pedig vizsgahétvége. Ez az időtartam nyilván kevés, ezért sok otthoni készülésre is kell számítani!

Mikor van az első alkalom?
2022. szeptember 30-október 1-2. hétvége.

Mennyibe kerül a képzés?
A képzés önköltséges, de nem részvételi díjas. Ez azt jelenti, hogy az utazást, élelmezést és az oktatói eszközökhöz való hozzájárulást kell csak fizetni, ami alkalmanként (utazást nem számolva) 1.500-4.000 Ft-ig terjedő összeg.

Felszerelést kapnak-e a jelentkezők?
Egyes felszerelési tárgyakból (hátizsákok, esővédők stb.) van központi „készletünk”, azaz tudunk kölcsönadni, de alapvetően mindenki magának állítja össze a felszerelését, ami az alapképzés idejére csak „darabra” kell, hogy meglegyen. Értsd: ha nincs katonai bakancsod, akkor elég bármilyen túrázó lábbeli, vagy katonai kulacs helyett petpalack, illetve az egyen gyakorló öltözet hiányában bármilyen katonai öltözet is elfogadható. A jelentkezők részletes felszerelési listát kapnak.

Merre találhatóak a képzések?
Budapesthez közel, de az ország számos pontjára el szoktunk utazni. Az alapkiképzés javarésze a fővároshoz közel zajlik, ami tömegközlekedéssel is megközelíthető.

Milyen elvárások, milyen fizikai állóképességre van szüksége a jelentkezőnek?
Ha van egy alapvetően jó mentális felkészültsége az illetőnek (terhelhető, jól bírja a stresszt), akkor egy egészséges fizikai adottsággal rendelkező ember el tudja végezni a képzést. Sokkal fontosabb a látható fejlődés hónapról hónapra, mint az, hogy valaki megjelenik kigyúrva, nagy izomtömegekkel.

Kérdés esetén a farkasok.tabor@gmail.com-ra kell írni!

Farkasfalka.com

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebook