Farkasok

Hagyományőrző és Ifjúságképző Csoport
Kövess minket a Facebook

Képes beszámoló a harcosképzésről: nemcsak a testet, de a lelket és a szellemet is megacélozzuk!

Barcsa-Turner Gábornak, a Farkasok alapítójának és vezetőjének néhány gondolatával összegeznénk a hétvégét. “Onnan lehet tudni, hogy sikeres volt egy Farkasok-hétvége, hogy napokig fájnak az izmaid és a testedet kék-zöld foltok borítják.”

A legutóbbi hétvégénkén, a teljesség igénye nélkül voltak harcászati, közelharc (földharc, késharc és egyéb önvédelmi), erőnléti, szimulációs és lövészeti foglalkozások. A hideg és a különböző fokú időjárási riasztások ellenére mi nem hagytuk ki a hétvégét és gyakoroltunk a hóesésben, sárban, a mínuszokban, amikor legtöbben csak a billentyűzetkopogtatásig jutnak el harcos mivoltuk bizonygatásában.

Gyakorlatilag felváltották egymást a különböző közelharc és a harcászati foglalkozások. A kisebb létszám (6 fő) miatt több idő jutott a hibák feltárására és ezek korrigálására. Én magam is csupa kék-zöld foltos vagyok és jól esett elfáradni. Aki nem jött, bánhatja, mert ez a hétvége is méltán megérdemli a harcosképzés elnevezést.

Csak az nevezheti magát harcosnak, aki képes áldozatokat hozni saját maga képzéséért, képes belátni, hogyha nem is kellemes, nem jár minden egyes foglalkozás “flow-élménnyel”, de akkor is hasznos és sokat lehet tanulni ezekből. Ezen gyakorlások nélkül a megszerzett tudás elkopik, végül elfelejtődik. Havi 1-2 alkalom is kevés, és aki ezeket is kihagyja, az lemarad végletesen. Naponta kell keresni a férfias kihívásokat mindenféle testedzéssel, fegyveres gyakorlással, amivel nemcsak a testet, hanem a lelket és szellemet is megacélozzuk!

A havi képzések, közösségi gyakorlások ezerszer többet érnek, mint az egyedül végzett edzések. Visszajelzés, hogy hol tartok a többiekhez képest, még intenzívebb a terhelés, hiszen péntek estétől vasárnap délutánig minimális alvással zajlanak a foglalkozások. Sok mindent pedig csak csoportosan lehet gyakorolni. Én jómagam, 8 év után is minden alkalommal tanulok újat, és még betegen is megjelenek inkább, minthogy lemaradjak a harcosok útjának járásában – zárja sorait Barcsa-Turner Gábor, amit az egész állománynak szán motiválásként, de mindenkinek szól, aki magát harcosnak tekinti.

Beszéljenek a képek:

Egy kis humor: a tárcsere a gyengéknek való!

Kövess minket a Facebook