Farkasok

Hagyományőrző és Ifjúságképző Csoport
Kövess minket a Facebook

Embertpróbáló vizsga és szeptembertől induló alapképzés

Mind az újoncállomány, mind a női szekció, a Hiúzok is vizsgát tett az elmúlt hétvégén. Péntek este még kellemes tábortűz körüli sütögetés volt, másnaptól átvette a főszerepet a szakmai rész. Képes válogatásunk a vizsgahétvégéről. 

Barcsa-Turner Gábor, az alapító és parancsnok szavai a vizsgáról: „Az akarat diadala, avagy hogyan lesz valaki a Farkasok tagja? Nem elég írni egy jelentkezést nagyokat mondva, itt bizonyítani kell kitartásból, elszántságból és akaratból! Mi főleg ezeket nézzük. Például egy fizikai felmérőnél az ér több pontot, ha valaki az előző teljesítményéhez képest javít. Kiváló fiatalok vizsgája volt: nekik sokkal fontosabb a személyes helytállás, a kitartás, a becsület, a bizonyítási vágy, mint a virtuális világ, a tespedés, a nyápickodás. Ők küzdöttek és nyertek! Ha meg is buktak volna, akkor is nyertek volna, mert találkoztak saját magukkal, a határaikkal. Az újoncok ébresztőnél ehettek-ihattak utoljára, de már túl voltak a fizikai felmérőn, egy tesztsoron, több órás gyakorlati vizsgán teljes menetfelszerelésben, sok-sok büntető fekvőn amikor kezdődött egy 12 km-es menetgyakorlat. A végén szó szerint úgy kellett felhúzni egy-két vizsgázót a várromhoz, de nem adták fel! Amikor elértek a fizikai teljesítőképességük határát, akkor kaptak szőlőcukrot és vizet, zárásképpen pedig egy ásott kútban meg is mártóztak. A beszámolók szerint nemcsak a képzés, hanem a vizsga is egy életre szóló élmény volt, mert a saját gyengeségeikkel nézhettek szembe. Én pedig büszke vagyok rájuk! Bebizonyították, hogy igazi harcosok. Párhuzamosan a „lányos osztag”, a Hiúzoknál is vizsga volt: másra helyezve a hangsúlyt (túlélés, erdei praktikák, kinti kenyérsütés stb.), de kellőképpen komolyan véve. Ezek a fiatal lányok is bizonyítottak: hóban, fagyban is kint aludtak a saját maguk által készített menedékükben, tanultak, fejlődtek és a végére ők is gazdagabbak lettek nagyon sok tapasztalattal. Az biztos, hogy ők sem tipikus „mai fiatalok”. Valamikor ez volt az általános hozzáállás és színvonal. Mára csak maréknyi ilyen elszánt fiatal van, mi őket keressük!”

FIGYELEM: A Farkasok (férfiaknak) és Hiúzok (hölgyeknek) alapkiképzést indít 2021. szeptembertől. A képzés önköltséges. Érdeklődni a farkasok.tabor@gmail.com-on lehet motivációs levéllel.

Kövess minket a Facebook