Farkasok

Hagyományőrző és Ifjúságképző Csoport
Kövess minket a Facebook

A harcos hagyományaink ápolásáról néhány gondolat

A Farkasok közösségének eltökélt szándéka, hogy a harcos alapelveket adoptálja a jelenbe. A hagyományőrzés célja nem lehet az, hogy hétvégénként felvegyük a szép ruháinkat, tradicionális fegyverekkel pózoljunk, hanem sokkal inkább az ősi embertípus önmagamban való helyreállitása a valódi cél. Határozottan elítéljük azokat, a magukat hagyományőrzőnek nevezőket, akik csak a formára törekszenek, a törékeny látszatra, a benső törekvést elmulasztják, nem is értik, hogy miről van szó. Amikor be kellene bizonyítani,  hogy valóban fontos nekik a magyarság összetartozása, a nemzeti értékek melletti kiállás, akkor fülüket-farkukat behúzva menekülnek és kifogásokat keresnek a minimális kockázatokra hivatkozva. Az ilyen “hagyományőrzőket” komolytalannak tekintjük.

Ezen rövid eszmei tisztázás után néhány képet mutatnánk be: a közösségünk nemcsak a modern fegyverekkel való bánásmódot gyakorolja, hanem egyre sikeresebben kísérletezik a tradicionális fegyverek valódi harci eszközként való alkalmazásával. Például az íj “taktikai” alkalmazása teljes mértékben azonos egy modern fegyver használatával. A különbségek csak a fegyver méreteiből és egyéb technikai eltérésekből adódnak. Például ugyanúgy lehet lőni íjjal gördülőjárásból, fedezékből, mozgófedezékből (pajzsfal – taktikai “swat” pajzs), vagy éppen tűzpárban stb. Nyilván ez is csak forma látszólag, de valljuk, hogy, aki a hagyományos fegyverekkel tud bánni, és gyakorolja ezen fegyverek használatát napi szinten, az nemcsak a modern fegyverekkel eredményesebb, hanem a jelleme is szilárdabb lesz.

A legutóbbi képzési hétvégénk során természetesen a különböző, modern harcászati eljárásokat is gyakoroltuk…  Járőrbázis, rejtett figyelő és egyéb szimulációs gyakorlatok.

Farkasfalka.com

Kövess minket a Facebook